Озера у столичному зоопарку не чистили 15 років



Фото i.ua
Від столичного зоопарку тхне, скаржаться відвідувачі. Ставки, на яких живуть птахи, смердять гниллю і цвіллю, пише "Комсомольська правда".

"Прийшли в суботу в зоопарк і відразу рушили праворуч - до лебедів і пеліканам. Запах там задушливий! Я розумію, вода зараз цвіте, але таке враження, що вона ще й жахливо брудна, мутно-біляста й масляниста. Птахам, зважаючи на все, вона теж не подобається - збилися в купу біля берега, жоден лебідь або качка не плавали. Причому затхлий захід відчувається на всій території", - обурилася киянка Ганна.

У столичному зоопарку кажуть - проблема у брудних озерах, які не чистили більше 15 років. 

"За цей час на дні зібралася велика кількість пташиного калу, який і створює неприємний запах. До того ж зараз відбувається цвітіння синьо-зелених водоростей, при цьому виділяється органічна речовина геосмін, яка має неприємний затхлий запах", - сказав заступник директора зоопарку по зоочастині Костянтин Орлов.

Саме тому, за його словами, керівництво звіринцю запланували очищення озер, які розташовані з боку вулиці Ванди Василевської.

"В одному озері вже спустили всю воду, рибу, яка там була, виловили. Частину її переселили в сусідні водойми, а інша пішла на корм птахам, ми для цього її й розводимо", - додав Орлов.

У зоопарку говорять, що через два тижні завезуть техніку, яка допоможе вичистити дно й зміцнити береги. Після цього озеро знову заповнять водою. А далі займуться наступними водоймами.

На очищення озер витратять близько двох мільйонів гривень. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ