Тунелі під Дніпром будуватимуть французи або індійці?


Столична влада веде переговори з французькою та індійською компаніями щодо будівництва тунелів під Дніпром.

Про це заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

"На сьогоднішній день у перемовинах щодо будівництва тунелю під Дніпром ми найбільше просунулися з французькою компанією Vinchi - нами чітко зрозуміла вартість будівництва, але поки остаточної відповіді щодо можливості фінансування даного проекту немає. Днями також ми провели зустріч з індійською компанією, яка експлуатує кілька тисяч кілометрів доріг у всьому світі, вони так само зацікавилися цим проектом", - сказав чиновник.

Він додав, якщо місто не знайде інвестора, який буде готовий побудувати за свої гроші і взяти в експлуатацію цей об'єкт, то влада буде змушені за рахунок випуску додаткових облігацій фінансувати цей тунель.

"Ми ведемо техніко-економічні розрахунки щодо того, щоб зробити цей тунель платним", - пояснив Крамаренко.

За його словами, сьогодні варто збудувати два тунелі під Дніпром. Один - на півдні від вулиці Заболотного до Лівого берегу, а другий - це продовження північної частини кільцевої дороги.

Це дасть змогу повністю розвантажити Московський міст, Південний міст та Дарницький залізнично-автомобільний міст, які будуть працювати виключно для громадян міста, а весь транзитний транспорт буде їхати кільцевою дорогою, переконаний чиновник.

Ще один тунель, за його словами, необхідно протягти від станції метро "Лівобережна" до площі Перемоги.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ