Картку киянина дадуть 1 жовтня. Але не всім


Столична влада обіцяє, що соціальна картка киянина з'явиться уже 1 жовтня. Щоправда, експериментальна. Першими її отримають матері-одиначки та ветерани Великої Вітчизняної, пише "Комсомольська правда".

Більш масштабно стануть роздавати картки вже після нового року, розповів заступник голови міськадміністрації Руслана Крамаренко.

Як пояснила голова комісії Київради з питань соціального забезпечення Алла Шлапак, що картка буде розрахована на пільговиків, і всі існуючі пільги киян переведуть в електронний вигляд.

Сама картка не буде за виглядом відрізнятися від банківської - додасться лише фото. 

"Спочатку власники карти зможуть мати пільги на житлово-комунальні послуги, проїзд у комунальному транспорті й знижки в комунальних аптеках. З 1 жовтня карти повинні отримати від 10 до 30 тисяч людей - матері-одиначки й учасники Великої Вітчизняної війни", - сказала Шлапак. 

Однак, ті ж матері-одиначки не мають права на безплатний проїзд в автобусах-тролейбусах, і з видачею документа нових пільг вони не одержать.

Виходить, явної переваги він не дасть, просто замість документів, що підтверджують право на пільги, потрібно буде лише пред'явити карту. 

У місцях, де буде діяти карта, обладнають спеціальні зчитувальні пристрої. 

На впровадження соціальної картки цього року не витратять ні копійки з бюджету.

Передбачається, що один з банків профінансує весь процес. Утім, Алла Шлапак вважає, що повноцінно соціальна картка запрацює лише в 2012 році, і то за умови, що фінансування буде йти з міського бюджету, адже один інвестор із цим завданням чи навряд упорається.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ