У Києві зникають речові ринки



В неділю на "Троєщині" породньо. Фото Сегодня

Речові ринки у столиці незабаром можуть зникнути. Нині на "Троєщині", "Петрівці", "Святошин" та інших ринках стає усе більше порожніх торговельних місць.

Про це пише "Сегодня".

Продавці з Троєщини кажуть, що нині в мінусі, бо оренду платити треба, а продати нічого не можуть.

"Ми торгуємо літніми сарафанами, кофточками. Платимо 1,5 тисячі гривень за оренду двох місць. Але однаково в мінусі - покупців взагалі нема, навіть у розпал сезону, багато уже позакривали свої точки", - сказала продавець Тетяна Семенюк.

І додала, бувають дні, коли взагалі покупців не бачать.

Її колега каже, що виживають тільки ті, хто завіз шкільну форму.

"Ми останній місяць допрацьовуємо - нікому не хочеться працювати собі на збиток. Або будемо шукати інше місце, або взагалі прикриємо бізнес", - сказав торговець Олександр.

В адміністрації ринку "Троєщина" підтверджують: не те що десятки, сотні крапок зараз пустують.

"У кого було два-три місця, залишають одне, у кого було одне - закривають. І це незважаючи на те, що ми оренду не збільшували. У нас орендувати крапку можна в середньому за ціною від 700 до 2,5 тисячі гривень, залежно від категорії торговельного місця", - сказали в адміністрації.

Та ж ситуація й на інших речових ринках: "Петрівці", "Святошин". Продавці відверто говорять: речовим ринкам у столиці прийшов кінець.

Торгівля з ринків переміщається в невеликі торгові центри, яких стає усе більше на окраїнах, у спальних районах. Ціна за оренду квадратного метра площі там така ж, як і на ринку. Влаштуватися в центральних і розкручених ТЦ обійдеться втричі дорожче, але там і місць майже немає.  

Експерти підтверджують тенденцію. Кажуть, з'являється усе більше брендових магазинів, які пропонують величезні знижки, тож ринок уже не може запропонувати нижчу ціну, як було раніше.

Кияни ж по-різному ставляться до можливого зникнення базару. Одні - за комфорт і дорожчі речі, інші кажуть, не буде ринків - не зможуть одітися-обутися.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ