У Києві триває набір школярів до перших класів


У столичних школах триває набір до перших класів. Так, станом на 1 серпня подано понад 23,9 тисячі заяв щодо вступу до першого класу, що складає приблизно 92% від запланованої кількості першокласників у 2011-2012 навчальному році.

За попередніми підрахунками цього року до перших класів мають прийти 26 тисяч школярів, повідомили у Головному управлінні освіти та науки КМДА.

В управлінні нагадали, що прийом дітей до I класу загальноосвітніх навчальних закладів здійснюється без конкурсу та відповідно до території обслуговування. За наявності вільних місць дитина може розпочинати навчання в інших навчальних закладах.

Для зарахування дитини до I класу батькам чи особам, які їх замінюють, слід подати такі документи:

- заяву на ім'я директора;

- копію свідоцтва про народження дитини;

- медичну картку встановленого зразка.

До спеціалізованої школи (школи-інтернату) з поглибленим вивченням окремих предметів прийом дітей здійснюється незалежно від території обслуговування.

Прийом дітей, які вступають до 1-го класу спеціалізованої школи (школи-інтернату), проводиться у терміни, визначені навчальним закладом, у формі співбесіди з дитиною в присутності її батьків.

Співбесіда включає виконання спеціальних діагностичних завдань для перевірки рівня загального розвитку дитини, її функціональної готовності до систематичного навчання та здатності до вивчення дисциплін відповідно до спеціалізації закладу.

Не допускається перевірка знань та умінь дитини понад обсяги державних вимог навчально-виховних програм дошкільного навчального закладу.

Не дозволяється перевіряти вміння читати, писати, рахувати тощо, оскільки формування цих навичок відбувається у процесі навчання дитини в початкових класах за чинними навчальними програмами для 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Спілкування з дитиною має проводити вчитель початкових класів та психолог у формі доброзичливої співбесіди, що триває не більше 30 хвилин, у присутності батьків.

Фізична готовність дитини до школи визначається медичними працівниками і записується у медичній картці.

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ