За користуваня землею підприємцю нарахували півмільйона штрафу


Податківці Києва викрили 38-річного підприємця - громадянинуа Таджикистану, який у Деснянському районі користувався землею і не платив оренду.

Як виявилось, упродовж минулого року чоловік використовував, але не сплачував до бюджету орендної плати за ділянку загальною площею 9448 кв. м, повідомляє прес-служба ДПА.

Податківці встановили, що на підставі договору оренди, укладеного з Київською міською радою, підприємець використовував зазначену земельну ділянку, під виробничу базу, оскільки на ділянці були розміщені складські приміщення.

За результатами перевірки приватному підприємцю донарахували понад пів мільйона гривень орендної плати за землю та штрафних санкцій.

Не погоджуючись з висновками податківців чоловік звернувся з адміністративним позовом до Окружного адміністративного суду, але у задоволенні позову йому було відмовлено.

Враховуючи, що підприємець відмовився погасити заборгованість, столичні податківці провели опис його майна.

Про факт грубого порушення користування землею комунальної власності повідомили Київраду та районну держадміністрацію. Податківці просять прийняти рішення про припинення права користуватися у подальшому земельною ділянкою на умовах оренди. 
 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ