Під носом у Януковича зрізали понад 100 дерев


Забудовники знищили понад 100 дерев цінних порід задля будівництва 15-поверхового готельного комплексу з 3-поверховим підземним паркінгом на вул. Лютеранській, 14-в.

Про це заявив депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба депутата.

Крім того, наголосив депутат, майбутнє будівництво несе загрозу руйнування навколишніх пам'яток, житлових будинків, життю людей, зокрема дітей, що навчаються у школі розташованій поблизу будівництва.

"Знищення дерев призводить до неорганізованого відводу дощових вод, через що відбувається активне руйнування схилу та зсуви ґрунту по вул. Круглоуніверситетській. Будівельний паркан встановлений всупереч будівельним нормам: не на відстані 18 м від буд. по вул. Лютеранська, №12, а в притул до нього. Небезпека полягає в тому, що фундамент цього споруди сягає лише 1 м, тому капітальні будівельні роботи поруч небезпечні для будинку", - наголосив Бригинець.

Також, за словами Бригинця, будівництво робить неможливим під'їзд транспорту, прохід пішоходів та під'їзд пожежних машин.  

Депутат наголосив, що забудовники грубо порушують вимоги чинного законодавства щодо охорони культурної спадщини. Готель зводиться на території, що має статус культурної спадщини, як історичний ландшафт схилів Київських гір та поряд з двома пам'ятками історії та архітектури XIX ст. - будинку Суліми та архітектора Ніколаєва по вул. Круглоуніверситетській, 7 і Лютеранській, 12.

Як відомо, 2 грудня Верховна рада прийняла закон про мораторій на вирубку зелених насаджень у Києві упродовж наступних 5 років.

Згодом це рішення підписав президент Віктор Янукович.

У березні 2011 року глава держави пообіцяв, що рішення по виділенню земельних ділянок у зоні лісових насаджень, парків, дитячих садочків, будуть зупинені.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ