У Києві знову провалився шмат дороги


30 липня на вулиці Голосіївській, 110 на обвалився шматок плити, внаслідок чого утворилась яма розміром 1,5 на 6м.

Обвал стався через те, що каналізаційну камеру, яку накривала плита, поїла корозія.

На момент обвалу рух на аварійній ділянці був відсутній, тож постраждалих немає.

Наразі спеціалісти "Київводоканалу" розробляють план по безпечному зняттю решти плит, оскільки вони можуть обвалитися у будь-який момент.

Проведення ремонту на каналізаційних мережах дуже складне, оскільки призупинити роботу колектора неможливо, залізні конструкції плит пошкоджені корозією на стільки, що можливості підняти їх обмежені і в будь-який момент може статися обвал, який зупинить роботу колектора.

"Щоб уявити масштабність небезпеки зупинки колектора на вказаній ділянці, зазначимо, що він приймає 1/7 частину стічних вод Києва. Його зупинка означатиме припинення водопостачання прилеглим районам, а що найстрашніше - є загроза екологічної катастрофи через вихід на поверхню значних об'ємів нечистот", - наголосили у прес-службі.

Наразі рух по вулиці на період проведення відновлювальний робіт перекрито, встановлено загороджувальний паркан, з метою уникнення нещасних випадків вхід на аварійну ділянку обмежено.

Місце провалу накрито тимчасовою плитою.  

"Зважаючи на катастрофічність ситуації, потрібні негайні рішення та виділення коштів на відновлювальні роботи. Товариством розробляється план необхідних заходів з подальшою передачею його до Київської адміністрації", наголосили у водоканалі.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ