Водоканал каже, що вода з крана вже не смердить


"Київводоканал" заявляє, що йому вдалося усунути неприємний запах водопровідної води.

"Для запобігання появи запахів у питній воді "Київводоканал" посилив режим коагулювання (збільшення дози реагентів), контроль за знезараженням води та ввів додатково на кінцевій стадії очищення озон для дезодорування - усунення запаху питної води", - повідомляє прес-служба компанії.

Крім того, здійснюється комплекс санітарно-технічних заходів для промивання вуличних водопровідних мереж за тими адресами, де з кранів текла затхла вода.

У "Київводоканалі" пояснили, що "дустовий" запах води у Святошинському, Подільському та Шевченківському районах пов'язаний з цвітінням води на водозаборах.

"Враховуючи цвітіння водойм, причиною появи запаху у питній воді може бути продукт життєдіяльності синьо-зелених водоростей - геосмін. Ці речовини нешкідливі для здоров'я і зустрічаються в природних продуктах харчування досить часто. Геосмін може надавати водопровідній воді запахи, що характеризуються як: затхлий, землистий, болотистий, трав'яний, пліснявий, а в поєднанні з хлором надає "дустовий" відтінок запаху", йдеться в повідомленні.

У водоканалі наголосили, що сполуки геосміну є малотоксичними.

До цвітіння води призводить використання фосфатовмісних побутових мийних засобів, які через каналізацію папляють у водойми.

Як відомо, з 26 липня мешканці кількох столичних районів почали скаржитися на неприємний запах води з-під крана.

3 серпня головний санлікар Києва заявив, що вода, яка тхне цвіллю чи рибою, безпечна для вживання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ