"Київводоканал" вирішив посунути ЖЕКи і напряму подавати воду киянам


"Київводоканал" у серпні планує створити дочірню структуру, яка підписуватиме прямі договори з киянами з надання послуг водопостачання та водовідведення.

Про це повідомляє прес-служба водоканалу.

Така ідея назрівала давно, оскільки питання якості води мешканці завжди адресували водоканалу, хоча відомство відповідає лише за воду, яка постачається до будинку, а не безпосередньо у помешкання, йдеться у повідомленні.

Будинкові водопровідні мережі знаходяться на балансі ЖЕКів. А відтак за ними закріплена правильна експлуатація та обслуговування, в тому числі періодичний ремонт та промивка.

Укладання прямих договорів з водоканалом перенесе ці обов`язки на саме підприємство, як і питання обліку та якості послуг.

"Найближчим часом, в якості експерименту, зазначене дочірнє підприємство прийме на себе зобов'язання експлуатації внутрішніх мереж водопроводу та каналізації декількох будинків міста Києва, а також визнає себе виконавцем послуг з централізованого водопостачання та водовідведення", - інформують у "Київводоканалі".

Тривалість проведення пілотного проекту - від шести до дев'яти місяців.

Згідно з ним, мешканці матимуть можливість здійснювати оплату послуг водопостачання та водовідведення окремо від квартирної платні.

У той же час, будинкоутримувачі (ЖБК, ОСББ, приватні ЖЕО тощо) зможуть визначитись та налагодити відносини з єдиною сервісною службою з обслуговування внутрішніх інженерних мереж, встановлення, ремонту та повірки лічильників, пообіцяли у водоканалі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ