Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4e36b3147404f/
Українська правда
Київ

Влада вирішила "ремонтувати" будинки, де мешканці вже самі навели лад

01.08.2011  17:07


Фото reinbov.info
У списки будинків, які потребують негайного ремонту, потрапили ті, яких очепурити зовсім не потрібно. Натомість там, де обдерті стіни і розбиті подвір'я, бюджетних грошей можуть не дочекатися, повідомляє Сіті.

Так, у дворах будинків на вулиці Островського, яма на ямі. Мешканці обривають гарячі лінії і засипають комунальників листами, але вибоїни лишаються. Проїзди і прибудинкові території не ремонтують, бо грошей немає.

Ніна Шевчук, яка 30 років тому отримала квартиру на вулиці Волгоградській, 31, каже, за ці роки жодного разу капремонту не робили, лише косметичний перед виборами.  

"Страшно зайти. Усе обмальоване, стіни облуплені. А біля сходів справа взагалі яма. Там скоро люди проваляться в підвал", - бідкається жінка.

З'ясувалося, що такі проблеми на Солом'янці має кожен другий під'їзд, бо житловий фонд не ремонтували багато років.

Комунальники пояснюють, що більшість надходжень до столичної скарбниці забирає держбюджет, тож на ремонти нічого не лишається. Однак цього року обіцяють, для Києва зроблять виняток.

Зокрема, нині на ремонт сходових клітин і облаштування прибудинкової території дали 280 мільйонів гривень. А райони вже навіть подали списки найбільш проблемних будників. Однак, у них дивним чином опинилися будинки, де тільки зробили ремонт.

Є зокрема, в такому списку багатоквартирний будинок на вулиці Головка, 4, де пофарбовано, підмазано і чисто, адже мешканці два роки тому власним коштом зробили капремонт.

У райадміністрації кажуть, списки формували прозоро - відбирали ті, на які скаржилися найбільше.

Водночас жителям будинку по вулиці Головка, 4 гроші ніхто не поверне, тож кому вони дістануться - невідомо.

Перелік проблемних адрес на наступній сесії коригуватимуть  столичні депутати.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.