Мерія все ще вірить, що будівлю на Театральній вдасться знести



Фото Української правди. Київ
Заступник голови КМДА Михайло Кучук заявляє, що міська влада зробила все можливе, щоб скандальні забудови міста були зупинені.

Зокрема, тимчасова комісія з перевірки об'єктів, що будуються в центральній історичній частині Києва, виявила низку порушень різного характеру і направила свої висновки до правоохоронних органів, прокуратури та суду.

"Наразі всі документи, у тому числі і щодо знесення торгово-офісного центру на Хмельницького, 7, знаходяться в суді, а забудовник не має дозволу на виконання будівельних робіт", - цитує Кучука прес-служба мерії.

Чиновник додав, що владі вдалося "зупинити будівельний безлад у місті", проте, в основному лише щодо рішень, які видані нещодавно.

"Безумовно дуже важко припинити те, що зводять за рішеннями, які були видані 5 років тому", - підкреслив Кучук і запевнив, що міська влада оперативно реагує на сигнали щодо порушень під час будівництва і з виїздом на місце з'ясовує усі обставини.

Так, наприклад, за проектом на вул. Флоренції, 9-А повинна відбуватися реконструкція насосної станції, підвального теплопункту, проте ці об'єкти були знесені і забудовник запланував зводити офісне приміщення. Наразі роботи зупинені, всі дозволи - скасовані.

Як відомо, на сесії 14 липня Київрада прийняла рішення про призупинення будівництва, реконструкції та капремонту будівель у межах центрального історичного ареалу міста.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ