Мерія вже не знає, як заманити киян в ОСББ


Міська влада планує першочергово ремонтувати ті будинки, які знаходяться в управлінні об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

У цьому році місто виділило 40 мільйонів гривень на ремонт житлового фонду ОСББ, розповів начальник Головного управління житлового господарства КМДА Володимир Стороженко.

"Створення ОСББ - один з пріоритетів у програмі реформування ЖКГ, тому держава буде всіляко підтримувати громадян у цьому напрямку. Це вигідно з економічної точки зору. Наприклад, учасники ОСББ самі вирішують, з якою структурою їм укладати договори на ті чи інші послуги", - сказав чиновник.

Крім того, за його словами, у Верховній Раді вже прийнятий у першому читанні закон, який спростить процедуру землевідведення для ОСББ, а це означає, що без згоди ОСББ ніхто не зможе поставити МАФ або розпоряджатися приміщеннями нежитлового фонду.

"У питанні виділення коштів на ремонт будинків - заміну дахів та інженерних мереж, утеплення фасадів - пріоритетними будуть саме заявки ОСББ", - пообіцяв Стороженко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ