Частину Пейзажки хочуть знести під забудову



Фото Української правди. Київ
Міністерство закордонних справ домоглося в Печерському суді рішення про знесення одного з гаражів на Пейзажній алеї, на стінах якого розміщений фрагмент мозаїки - довгий синій кіт.

Про це пише "Україна Молода" з посиланням на адвоката, яка захищає в судах унікальний ландшафтний парк, Марину Соловйову.

"Прийняв таке рішення суддя Кравець, який вів справу в забудові Жовтневої лікарні. МЗС позивався стосовно кількох гаражних блоків, що належать кооперативу "Пейзажний", це перше рішення на користь міністерства. Але логіка зрозуміла не до кінця: на сьогодні МЗС не землекористувач, бо рішення про надання ділянки скасовано, проте суддя не звернув на це увагу", - сказала Соловйова.

Вона наголосила, що ділянка перебуває в оренді Шевченківської адміністрації, яка надала право розміщуватися власникам гаражів.

Соловйова додала, що на рішення Кравця уже подано апеляцію, а гараж, "відкушений" МЗС, навряд чи знесуть.

Адвокат припускає, що міністерство своєю настирливістю намагається показати київській владі, що багатоповерхівка йому потрібна, і таким чином "випрошує" для себе новий шмат землі.

Як відомо, МЗС заявило про свої плани будівництва на перетині Пейзажної алеї та Десятинного провулка у 2004 році.

Але завдяки активним протестам громадськості забудову вдалося зупинити, а замість бетонного монстра з'явився чудовий ландшафтний парк із незвичайними скульптурами.

Його створили коштом місцевих мешканців та меценатів.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ