Демонтовані ларьки продаватимуть дачникам


У зв'язку з тим, що майданчики для зберігання демонтованих кіосків уже переповнені вщент, ларьки, від яких відмовилися власники, будуть продавати.

Про це розповів начальник Головного управління контролю за благоустроєм Сергій Садовой, пише Кievpress.net.

За його словами, щоб купити й установити міні-магазин, потрібно викласти близько 10 тисяч доларів, а щоб повернути свій кіоск з майданчика треба лише 5 тисяч гривень.

"Власник має право повернути демонтований МАФ за прийнятну суму. Ціна повернення на сьогодні становить 5 тисяч гривень, тому найчастіше їх забирають відразу. Тобто відбувається зворотний процес. Якщо підприємець відмовляється викуповувати ларьок, ми можемо самі реалізовувати його на основі договірних відносин", - сказав Садовой.

Він додав, що металевий бокс цілком згодиться на дачі замість сараю або в будівництві для складу реманенту або роздягальні робітників.

"До того ж, нам не вигідно їх зберігати - адже ціна за утримування МАФа становить від 10 до 12 тисяч гривень на рік", - констатував начальник головкому.

Він додав, на майданчику по вулиці Богатирській, 1-а нині зберігається більше 800 ларьків.

На думку Садового, щоб уникнути несанкціонованих установок потрібно збільшувати штраф вдесятеро, а також узаконити повний конфіскат без права повернути МАФ ні за які гроші.

Тоді "нічних установників" поменшає як мінімум удвічі.

Але таке рішення може прийняти тільки парламент, тому зараз співробітники ГУ контролю над благоустроєм разом з депутатами Київської ради й Верховної Ради готовлять потрібний законопроект.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ