Постраждалі від "Еліта-центр" так і залишаться без квартир?


У скандальній історії з "Еліта-Центром" новий поворот. Обмануті інвестори жваво обговорюють, що будинки на Л. Гавро, 1, і Маяковського, 1-3, у яких їм виділили 102 квартири, можуть стати останніми новобудовами для жертв афери.

Кажуть, на інших ділянках будівництво навіть не починалося, а забудовник, ХК "Київміськбуд", хоче змінити умови договору, зменшивши кількість квартир для "елітчиків", пише "Комсомольська правда".

"Раніше на потреби постраждалих від "Еліта-Центру" планувалося передавати 25% житла. Але, за словами голови міської адміністрації Олександра Попова, умови договору потрібно змінювати й зменшити частку квартир, які будуть передаватися потерпілим. Підприємство просто не витримає такого навантаження", - сказав перший віце-президент "Київміськбуду" Дмитро Гуленко.

Наскільки збираються знизити відсоток квартир, призначених для елітчиків, у компанії не уточнюють. Кажуть, це питання будуть вирішувати депутати Київради. 

Постраждалі ж кажуть, що забудовники хочуть віддавати постраждалим лише 4-5% квартир, а отже житла на всіх "елітчиків" не вистачить, бо Київрада під будівництво виділила тільки 14 ділянок.

"Ми на такі умови не згодні. Будемо влаштовувати акції протесту!" - сказала одна з вкладниць Марина.

Юристи ж кажуть, що забудовник мусить виконати свої зобов'язання. 

""Київміськбуд" одержав ділянки на зведення будинків для інвесторів у 2006 році, і протягом п'яти років компанія їх не освоїла. При цьому "Київміськбуд" звільнили від орендної плати за землю й знесення зелених насаджень, а також від відрахувань у фонди й інші держструктури. Навіщо було всі ці роки тримати людей в очікуванні? - обурився директор громадської організації "Центр правозахисту" Юрій Федоренко. 

Як відомо, для будівництва житла обманутим вкладникам виділили 14 ділянок. У будинку на проспекті Правди, 5, уже одержав квартири 31 потерпілий. Ще два будинки - на вул. Л. Гавро, 1, і вул. Маяковського, 1-3, - здадуть у наступному місяці.

Шість ділянок освоюються. А п'ять, що залишилися, "Київміськбуд" вважає непридатними для будівництва житла через близькість хімічних підприємств і протести місцевих жителів. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ