"Київпастранс" витіснить половину приватних перевізників?


Приватних перевізників маршрутними таксі в Києві може стати вдвічі менше після наступного конкурсу Управління транспорту КМДА по розподілу маршрутів.

Про це повідомив голова Київської міської організації роботодавців-перевізників "Столиця" Валерій Липецький, пише Кievpress.net з посиланням на УНІАН.

"З 62 перевізників Києва після конкурсу залишиться десь половина", - сказав він.

За його словами, приблизно по 150 маршрутах у Києві закінчилися договори. Конкурс не проводився більш року, а наступний, попередньо, може відбутися у вересні.

"На конкурс будуть виставлені пакети маршрутів (по 4-5 маршрутів)", - відзначив Липецький.

За його словами, для того, щоб перемогти в конкурсі, на якому будуть виставлятися не маршрути, а пакети маршрутів, перевізникові необхідно мати 80-90 машин.

"Таким чином, усі ці маршрути буде перехоплювати "Київпастранс", - вважає він.

Липецький відзначив, що така ситуація суперечить антимонопольному законодавству, адже на сьогодні, за його даними, "Київпастранс" займає 100% ринку автобусних перевезень пасажирів у нормальному режимі й близько 30% - у режимі маршрутних таксі.

У свою чергу, монополізація ринку може привести до підвищення цін, які на сьогодні стримує конкуренція. У той же час, він відзначив, що для нормального функціонування та відновлення парку ціни підвищувати потрібно. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ