Апеляційний суд наказав винести вирок Качуровій



Фото з сайту КМДА
Апеляційний суд Києва у середу зобов'язав Шевченківський райсуд винести вирок екс-начальнику головного управління охорони здоров'я Людмилі Качуровой на підставі зібраних слідчих даних.

Про це повідомляє "Комерсант-Україна".

Як відомо, 11 квітня Шевченківський райсуд визнав зібрані слідством факти недостатніми для ухвалення рішення по даній справі й відправив її на додаткове розслідування.  

Качурова є одним з 10 чиновників Київської адміністрації і Київради щодо яких з 2010 року були порушено 15 кримінальних справ за різні зловживання. Більшість із них уже розглядаються в судах, але вироки поки не винесені.

Качуровій було пред'явлене обвинувачення по ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу ("службова підроблення") і ч. 2 ст. 266 КК ("нецільове використання бюджетних коштів"), що передбачають позбавлення волі на строк до шести років.

Качуровой інкримінують нецільове використання 4,5 мільйона гривень із бюджету Києва.

Усього, за даними столичної прокуратури, чиновники, проти яких порушені справи, нанесли місту збиток у розмірі 101 мільйон гривень.

Так, наразі триває слідство по справах відносно директора КП "Київпастранс" Володимира Асадчего, директора КП "Київзеленбуд" Олега Лукаша й екстрадованого з Німеччини в Україну екс-голови постійної комісії Київради з питань земельних відносин Олексія Євлаха.

Справу проти начальника управління секретаріату Київради з питань землекористування й містобудування Світлани Макєєвої розглядає Шевченківський райсуд.

В обвинувальному висновку йдеться про те, що у жовтні 2008-березні 2009 року вона зловживала довірою 25 громадян, які "за грошову винагороду написали заяви про виділення їм земельних ділянок загальною вартістю більш 8,8 мільйона гривень".

Ці ділянки Макєєва планувала передати "невстановленим досудовим слідством особам".

Крім того, за сприяння низки співробітників апарату Київради вона регулярно вносила несанкціоновані зміни автоматизовану систему реєстрації звернень громадян з питань використання земельних ділянок і приміщень. Наразі Макєєва утримується під вартою.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ