Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4e2fd3c1d438e/
Українська правда
Київ

У квартири, куплені киянами, заселилися прокурори і судді

27.07.2011  12:00


Фото realtyweb.ru
У Василькові - квартирний скандал. Мешканці, які вклали гроші в будівництво 9-поверхівки нині не можуть отримати придбане житло, бо там уже поселилися судді й прокурори.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на інвесторів, які придбали квартири в будинку на вул. Сонячна, 5 у Василькові.

"Коли прийшов час одержувати житло, виявилося, що 15 квартир забудовник передав міській адміністрації, а та, у свою чергу, видала квартири місцевим суддям, прокурорам і працівникам міліції як службове житло. Серед цих квартир була й моя трикімнатна на 9-му поверсі, за яку я віддала 400 тисяч гривень", - розповіла Лариса Заєць.

Жінці навіть видали ключі від квартири, техпаспорт, а от акт на право володіння, натомість,  віддали судді.

"За кілька місяців суддя оформив квартиру на себе, і тепер виходить, що я за свої кровно зароблені гроші купила йому квартиру!" - сказала Заєць.

Інша постраждала, киянка Оксана Корнінко, яка купувала сусідню двокімнатну квартиру, кажу, що її житло віддали місцевому прокуророві.

"Купила квартиру у Василькову, а там прокурор. Нас із аналогічними історіями 15 людей. Усі ми добилися того, що Васильківська рада скасувала своє рішення про передачу квартир суддям і прокурорам. Але тепер у нас інша проблема - ці люди оформили право володіння на квартири й судяться з нами", - сказала Корнінко.

Мер Василькова Сергій Іващенко обіцяє повернути житло законним власникам. Мовляв, коли виділялася земля, місто мало договір із забудовником про те, що він віддасть у якості службового житла 12% квартир.

"По закінченню будівництва ми забрали квартири й видали їх службовцям. Але коли довідалися про те, що у квартир є реальні власники, ми пішли назустріч, і міськрада скасувала своє рішення. Так що тепер усі ті, хто одержав квартири, повинні віддати їх законним власникам - тим, хто заплатив", - запевнив мер.

Це підтверджує й представник забудовника Олег Пітцик, але, каже, проблема в тому, що судді й прокурори не хочуть віддавати квартири.

"Та й не ясно, як вони змогли стати власниками квартир, якщо їм видавали службове житло", - додав він.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.