Ботсад хоче озеро в обмін на землю під міст


Керівництво ботанічного саду імені Гришка з розумінням ставиться до рішення президента про виділення 50 соток землі саду під міст, але натомість хоче озеро.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на заступника директора ботсаду Миколу Шуміка.

"Будівництво на нашій території почали ще до указу президента. Заручилися дорученням прем'єр-міністра й "добром" екологів. Також в 2007 році Академія наук дала згоду на початок робіт. Сприйняли ми це нормально, оскільки розуміли, що це соціальний, дуже важливий для киян проект", - сказав Шумік.

Водночас він додав, що ботсад хоче повернути у свої володіння сусіднє Видубицьке озеро (воно належало їм до 1961 року), яке давно перебуває в безхазяйному стані. Навколо водойми обіцяють створити справжній оазис із рідкісними рослинами й птахами.

Відповідну пропозицію вже направили в КМДА, де повинні прийняти остаточне рішення.

Крім того, додав Шумік, щоб рослини не страждали від вихлопних газів, підрядник будівництва повинен побудувати шумозахисні екрани під схилом, відновити огорожу, установити підпірні стіни, щоб гора не з'їжджала на міст, та озеленити територію.

Як відомо, повністю добудувати міст Кирпи хочуть до вересня цього року.

Тоді здадуть останній з'їзд убік Конча-Заспи.

Половина гектара потрібні для будівництва заїзду на міст Кирпи з боку центру і з'їзду убік Конча-Заспи. Це дозволить суттєво розвантажити вічно закупорений міст Патона, переконані мостобудівники.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ