Хрущовки на Нивках зноситимуть британці



Замість хрущовок на Нивках буде квартал висоток. Фото Сегодня
Старі хрущовки на Нивках почнуть зносити уже за кілька місяців. Замість старих будинків на вулицях Гречка й Стеценка виростуть 12- і 16-поверхівки із просторими квартирами.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на головного архітектора Києва Сергія Целовальника.

За його словами, це старий проект, під який зараз найшовся інвестор.

"Проектом зацікавилася британська компанія, але назву ми не скажемо, поки не втрясемо всі формальності. Тільки в один квартал на вул. Гречка іноземці готові вкласти 350-400 мільйонів євро", - розповів куратор проекту Генріх Фільваров.

За його словами, по цьому кварталу все готове. Зокрема, є детальна концепція реконструкції, яку затвердила містобудівна рада і Мінрегіонбуд, ескізи й головне - згода мешканців.

"Люди, які живуть на цій вулиці, уже сидять на валізах, згоду від них отримали", - додав Фільваров.

Мешканці дійсно не проти переселитися, але, кажуть, офіційно їм ще нічого не пропонували.

Згідно з проектом, планується реконструювати 46,91 га площі, де розташовано 43 п'ятиповерхівки.

Після реконструкції тут з'являться "багатосекційні 12-14- та16-поверхові будинки й кілька 18- та 22-поверхових будівель, у які зможуть заселитися більш 20 тисяч осіб".

Також планують звести паркінги й об'єкти соціальної інфраструктури.

Відселяти жителів будуть за такою схемою: спочатку в цьому ж кварталі побудують один новий будинок, куди переїдуть жителі старих будинків. П'ятиповерхівки знесуть і на звільненій ділянці почнуть будувати ще один будинок, куди переїде ще частина жителів. І так далі.

Мешканцям обіцяють давати квартири з коефіцієнтом 1,5, тобто якщо житель мав 40 кв. м, то має право одержати 60 кв. м.

"Ми не можемо називати номер конкретного будинку, який знесуть першим. Боїмося, що люди почнуть підселювати до себе родичів, щоб потім одержати додаткову площу в новій квартирі", - пояснив Фільваров.

Реконструкція також чекає на хрущовки на Лісовому масиві, Микільській Борщагівці, Відрадному, вулицях Щербакова, Щусєва.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ