Крамаренко розказав, коли з тротуарів зникнуть машини


Доки у центрі не буде паркінгів, автомобілістів з Хрещатика насильно виганяти ніхто не буде.

Про це заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, повідомляє прес-служба мерії.

Водночас він додав, що вже наступного року у центрі Києва буде значно менше автомобілів, оскільки Київрада дала дозвіл на розробку проекту багаторівневого паркінгу під вулицею Городецького (від Хрещатика до вулиці Ольгинської.

"Це дасть змогу "сховати" ті автомобілі, що зараз паркуються просто на Хрещатику. Після проведення Євро-2012 буде розпочато реконструкцію Поштової площі, де також передбачено будівництво підземного паркінгу. Крім того, зараз тривають роботи з відведення земельних ділянок для будівництва паркінгів на в'їздах в місто і біля кінцевих станцій метрополітену. Це дасть можливість водіям залишати транспорт на околиці столиці, і як результат, значно заощадити час на проїзд до центру міста", - пояснив він.

Так, паркінги на 250 машиномісць планується звести біля станцій метро "Червоний хутір" та "Сирецька", а також біля кінцевої зупинки швидкісного трамваю; на 350 машиномісць - біля метро "Лісова" на Броварському проспекті; на 500 машиномісць - біля станції "Академмістечко" та біля метро "Святошин" - багаторівневий паркінг на 650 машиномісць. Також заплановано побудувати паркінг на 1 тисячу машиномісць біля станції метро "Видубичі".

Крамаренко зазначив, що заходи із звільнення центру міста від транспорту будуть поступовими та системними.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ