На Гідропарку облаштують каналізацію


Фахівці "Київводоканалу" долучилися до розробки програми будівництва централізованої каналізації у Гідропарку.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

У "Київводоканалі" зауважити, що розробка зазначеного документу є вкрай необхідною, адже через його відсутність складається неприпустима ситуація, коли одна з найбільших зон відпочинку Києва вже багато років залишається без централізованої фекальної каналізації.

"Це створює небезпеку поширення інфекцій, особливо у літній період, та призводить до забруднення навколишнього середовища відходами життєдіяльності людини", йдеться в повідомленні.

Найбільш проблемним у цьому плані є острів Венеціанський, адже на ньому досить щільна забудова закладами громадського харчування та розважальної сфери.

Переважна більшість закладів у Гідропарку встановлюють накопичувальні баки, або так звані вигрібні ями. Однак, деякі об'єкти взагалі не мають накопичувальних баків, а "Київвоводоканал" не має повноважень для контролю сумлінності роботи асенізаторів.

"Подібна ситуація призводить до потрапляння забруднених стоків безпосередньо до Дніпра, що щорічно наносить відчутний удару по екології. Реалізація проекту будівництва каналізації у Гідропарку значно поліпшить екологічну ситуацію, створить комфортні умови відпочинку та дозволить розвивати цю зону відпочинку із врахуванням вимог сучасного мегаполіса", йдеться в повідомленні.

Наразі документ перебуває на затвердженні на рівні Київради та державної адміністрації.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ