На ремонт дворів і будинків витратять півмільярда



Фото Української правди. Київ
До кінця року у ремонт столичного житлово-комунального господарства витратять 510 мільйонів гривень.

Про це в ефірі ТРК "Київ" заявив начальник управління житлового господарства Володимир Стороженко.

"У цьому році передбачено на асфальтування прибудинкової території 160 мільйонів гривень, 120 мільйонів на ремонт сходових клітин, 170 мільйонів - на заміну і модернізацію ліфтів. Плюс 50 мільйонів по займу і 10 по спецфонду", - сказав Стороженко.

За словами чиновника, це дасть можливість "у цьому році повністю замінити, модернізувати 646 ліфтів і виконати ще відповідні капітальні ремонти".

Стороженко також розповів, яким чином відбираються будинки для ремонту:

"Йде пропозиція району, з урахування пропозицій міської ради, Верховної ради та і громадян. Ці пропозиції вносять, потім складаються відповідні акти, проводиться експертиза кошторисів і далі йде виконання роботи".

Проблематичним чиновник назвав утеплення міських будинків різної форми власності.

"Утеплення є трохи проблематичним. У цьому році вийшло рішення Київради, в якому передбачено 78 мільйонів гривень на ремонт покрівель, фасадів і утеплення будинків. Такі роботи вже місцями розпочалися. Але є сумніви в тому, що спецфонд міського бюджету буде виконаний на 100%. Він не наповниться. Тож роботи в запланованих об'ємах можуть бути не виконані. Наскільки буде забезпечене фінансування, нас тільки буде забезпечено виконання", - сказав Стороженко.

Водночас він додав, що на сьогодні головним завданням міської влади є підготовка міського господарства до зими, забезпечення посипальними матеріалами, закупівля снігоприбиральної техніки.

"Треба створити сприятливі умови для того, щоб кияни взимку не відчували проблем з перебоями теплопостачання, водопостачання, щоб було все прибрано і почищено", - сказав начальник управління.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ