У забудовника зі Щекавиці заберуть землю?



Фото nato-tak.livejournal.com
У забудовників гори Щекавиці заберуть земельні ділянки через порушення ними законодавства, що призвело до нищення історичної гори. Факти порушень направлені до Прокуратури Києва.

Про це повідомив депутат від фракції БЮТ Олександр Бригинець.

За його словами, у ході роботи комісії встановлено факт порушення Земельного законодавства, а саме самовільного захоплення майже 10 соток землі.

Також з'ясувалось, що з Головним управлінням екології та природних ресурсів не погоджувалися жодні проекти поблизу гори, а до Головного управління охорони культурної спадщини не надходило жодних документів щодо проведення досліджень на Щекавиці.

Тому, додав Бригинець, 25 липня комісія вирішила анулювати існуючий дозвіл на виконання будівельних робіт наказом Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Києві.

А також, зобов'язала КМДА підготувати проект рішення про скасування рішення Київради щодо надання земельної ділянки забудовникам.

Головне управляння з надзвичайних ситуацій, у свою чергу, отримало наказ провести заходи щодо ліквідації наслідків нищення гори.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ