Януковича просять захистити братську могилу від забудовника


Жителі Ірпеня б'ють тривогу - під погрозою забудови приватними будинками опинилася братська могила в парку по вул. Героїв й пам'ятник Невідомому солдатові.

Про це повідомляє Кievpress.net з посиланням на місцевих мешканців.

За їх словами, у братські могилі  спочиває 57 солдатів Червоної армії, що загинули при звільненні Ірпеня в 1943 році, однак, 25 березня Ірпінська міськрада вирішила віддати під котеджі 8 або 10 ділянок між вулицями Героїв, Натана Рибака й Ломоносова.

На вулиці Ломоносова знаходиться дитячий майданчик і сквер.

У неділю місцеві мешканці провели громадські слухання з приводу оголошення зелених зон - парковими зонами й збереження недоторканності могили Радянських воїнів.

На цьому ж зібранні жителі вирішили звернутися до президента Віктора Януковича із проханням врятувати братську могилу та сквер.

Водночас міський голова Ірпеня Володимир Скаржинський заявив, що вже направив на місце робіт розібратися свого заступника, і що це, швидше за все, якась помилка.

"З того, що я чув, роботи проводяться не на території братської могили, а поруч. Якщо це не так - ми свою помилку виправимо й зробимо все, щоб покинути це місце для жителів священним", - пообіцяв мер.

Видання нагадує, що згадана частина Ірпеня вже сильно постраждала від забудовників.

Зокрема, поруч побудоване котеджне містечко, а замість дитячого садка звели протестантську церкву

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ