Кияни судитимуться з Ахметовим через світло


Більшу частину дня 24 липня жителі столичного мікрорайону Позняки провели без електрики - світло пропало близько 6 ранку, а з'явилося близько третьої дня.

Про це пише Кievpress.net.

Відключення електроенергії вдарило також і по підприємцях. Зокрема, "Макдональдс", біля станції метро "Позняки", через відсутність світла цілий день не працював, а торговці з ларьків не знали, як зберегти продукти з холодильників.

"Ми саме насаджували тушки курок на рожна, коли пропало світло. Тепер не знаю, що буде з м'ясом при такій спеці", - жалілася працівник кіоску "Кури-Гриль" на вулиці Гришка.

Місцеві жителі запевняють, що в мікрорайоні перебої з електрикою почали носити постійний характер.

"Тільки минулого тижня світло відключили майже на п'ять годин", - розповіла консьєрж будинку по вулиці Гришка, 10.

За її словами, відключення електроенергії відбуваються практично щотижня.

Зважаючи на все це юристи радять киянам подавати до суду.

Як відзначив заступник голови громадської організації "Народний контроль" Петро Гончаренко, майже в кожному будинку на Позняках створене ОСББ, що значно збільшує шанси на успішний результат судового розгляду, оскільки юридичним особам значно простіше протистояти в суді великим підприємствам, ніж рядовим громадянам.

"Киянам необхідно почати відстоювати свої права, адже у випадку з "Київенерго" ми бачимо значне погіршення якості послуг при одночасному зовсім необґрунтованому зростанні тарифів", - сказав юрист.

Місцеві жителі, які просиділи пів дня без світла, сповнені рішучості - кажуть, зараз збирають усі факти неякісного надання послуг з боку "Київенерго" для подальших судових позовів.

Як відомо, майже 40% акцій компанії "Київенерго" належать ДТЕК - найбільшій приватній енергетичній компанії України, що входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" бізнесмена й політика Ріната Ахметова.   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ