Омельченко: монстр на Грушевського з’явився завдяки Ющенку


Найбільш критикований об'єкт із сучасних будівель у Києві - житловий будинок на Грушевського, 9а - за Генпланом і рішенням Містобудівної ради мав бути акуратною та автентичною 9-поверхівкою, яка абсолютно вписувалася в ландшафт.

 Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив екс-мер Києва Олександр Омельченко.

"Це моя перша помилка. Скажу правду ... Я дуже поважаю Валерія Черепу, але в 2003 році він був міністром будівництва та архітектури і скористався необмеженим правом в плані узгоджень. Проект був перероблений: у підсумку з'явився абсолютно інший висотний будинок із зайвими п'ятьма поверхами. Я визнаю, що треба було піти на конфлікт з Держбудом і захищатися", - сказав екс-мер.

Він визнав також, що за законом про столицю міг це зробити.

"Могли. Може, я б далі так і зробив, коли побачив це убозтво. Але ініціативу взяв на себе новий президент. Було навіть відкрито кримінальну справу. Але потім Віктор Андрійович (Ющенко) почав торгуватися з інвестором та замовником. Доручив Петру Порошенку вести з ними переговори. Їм нібито пообіцяли два верхніх поверхи під розміщення СБУ, яка б звідти (ви тільки подумайте!) охороняла б майбутню нову резиденцію Ющенка у Маріїнському", - сказав Омельченко.

За його словами, Ющенко мав намір жити на Грушевського з сім'єю, тому будинок "не просто встояв, а ще й виріс".

"Резиденції не сталося, але замовник з президентом поділився", - сказав екс-мер Києва.

Видання нагадує, що спочатку інвестором проекту була фірма "Інвес", контрольована колишнім військовим Володимиром Панчуком. За фірмою стояв друг дитинства її директора - міністр транспорту Георгій Кирпа. На сьогодні, їх обох немає серед живих.

Був момент, коли серед інвесторів скандальної будови міг з'явитися Вагіф Алієв. Однак після конфлікту Алієва з Горбалем з приводу висотки на вул. Мазепи, 11а "Інвес" припинила з ним будь-які переговори.  

Зараз ведеться будівництво другої черги об'єкта.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ