ЖЕК на Борщагівці палить сміття просто біля будинків і дитсадка. Фото



Жителі Борщагівки заявляють, що уже упродовж кількох років керівництво КП "РЕО-4" замість вивозити побутове сміття спалює його просто у дворах. Натомість ні районне керівництво, ні міська влада жодної уваги на це не звертає.

"Уже протягом багатьох років ми боремось з нашим ЖЕКом 805, а тепер КП "РЕО-4", щодо наведення порядку на прибудинковій території. Однією з основних проблем залишається питання вивезення побутових відходів та негабаритного непотребу.

В районі бойлерної та трансформаторної роками існує несанкціоноване звалище відходів, яке регулярно спалюють, завдаючи шкоди здоров'ю всім, хто проживає, чи навчається поблизу", - розповіли місцеві мешканці. 

 
За їх словами, палять сміття регулярно, щоб не було видно великої кількості непотребу.

"Підпалюють рано вранці, щоб не бачили мешканці будинків та батьки, що ведуть дітей до дитячого садка. Сморід, від спалюваного сміття просочується у квартири та навчальні заклади. Мешканці будинків зачиняють вікна та швиденько знімають випрані речі", - кажуть мешканці.

Вони додають, що часом через ядучий дим не видно навіть будинків. У спеку переносити сморід від спалених відходів особливо важко. 

Фото надані місцевими мешканцями 

Мешканці наголошують, що триває таке неподобство вже добрих 5 років, однак міська влада на це жодним чином не реагує.

"Ми вже звертались у всі владні інстанції та структури, як районні, так і міські. У "РЕО-4"  знаходиться багато заяв з цього питання. Люди писали і заяви з відмовою сплачувати за прибирання території. Були звернення і до депутатів, були приписи, стягнення, але все стабільно продовжується", - розповів місцевий житель Анатолій.

Він додав, що голова КМДА Олександр Попов обіцяв навести порядок в місті, поміняти керівників комунальних підприємств, які не справляються з виконанням своїх обов'язків, але керівник їхнього ЖЕКу Лідія Дяченко з 2006 року залишається на своїй посаді.

"Українська правда" спробувала зв'язатися з керівником "РЕО-4", але з'ясувалося, що вона у відпустці і вийде у понеділок. Не вдалося поговорити і з людиною, яка за відсутності начальника виконує його обов'язки.

"Нема нікого. Усі поїхали на нараду у Святошинську райаміністрацію", - сказала секретар Дяченко.

Водночас диспетчер "РЕО-4" уважно вислухала проблему і прийняла заявку журналіста про спалення сміття.

"Я вашу заявку беру і передам, щоб її взяли о уваги", - сказала жіночка, не уточнивши, коли питання вирішиться.

Як з'ясувалося пішов у відпустку і голова Святошинської РДА Сергій Рюмшин.

У його першого заступника Михайла Іщенка повідомили, що він наразі знаходиться на нараді в мерії і пообіцяли зателефонувати, як тільки він повернеться. Секретар також спростував інформацію про нараду з керівниками ЖЕКів.

"Це вас, мабуть, обманули, бо ніякої наради немає", - сказав він.

Варто відзначити, що мешканці вулиць Жмеринської, Зодчих та бульвару Ромена Ролана  звертаються до "Української правди" не вперше.

Так, у 2009 році попри те, що на благоустрій міста витратили 143 мільйони, Борщагівки "наведення марафету", схоже не торкалося. Тоді "Українській правді. Київ" рішення спалювати відходи на місці у ЖЕКу пояснили відсутністю грошей на вивіз сміття.

21 липня "Українська правда. Київ" надіслала запит щодо цього питання першому заступнику голви КМДА Олександру Мазурчаку.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ