П’яні на скутері вбили двох людей



Фото emirates.su
На Дніпрі біля Жукового острова, трагічно загинули 30-річні кияни Євген Савченко і Світлана Дроздова - у їхній човен на великій швидкості урізався водний скутер.

Удар був настільки сильний, що човен через після зіткнення перестрибнув скутер, пішов на дно, пише "Сегодня".

Тіло чоловіка з найтяжчими травмами пізніше вдалося витягти з ріки. Тіло жінки знайшли тільки у середу ввечері, повідомили близькі друзі Євгена.

За їх словами, Єгеній і Світлана, що вчилися колись разом у школі, відпочивали в ту ніч зі знайомими. Вони вдвох плили на човні Євгенія до одного з островів, коли раптом напереріз їм рвонув скутер, де було двоє нетверезих хлопців.

"Усе відбувалося недалеко від Конча-Заспи, біля ресторану, де, як божевільні, часто носяться мажори, для яких не існує правил поведінки на воді. Від удару Женю викинуло у воду. Світлана, очевидно, вибратися не змогла й, схоже, потонула разом із човном...", - розповів  друг Євгенія Сергій Злобін.

За його словами, що рибалка, який став мимовільним свідком події, чув, як після зіткнення зі скутера донеслися п'яні голоси: "Ти живий?" - запитав один. "Начебто так", - відгукнувся другий. І скутер помчався далі.

Тож зловмисники навіть не спробували надати постраждали з їх вини допомогу.

Удова Євгенія, в якої на руках лишився 3-річний син, каже, що в них був звичайний човен "Прогрес", на якому з друзями часто їздили відпочивати.

"Женя був людиною акуратною, недавно закінчив курси керування плавзасобами, і завжди говорив, що на воді треба бути вкрай обережним, не ганяти. Я на 100% впевнена, що його  провини в тому, що сталося, немає - у нас і мотор не дуже сильний стояв на човні", - сказала жінка.

Вона додала, що була знайома й зі Світланою, у якої теж залишилася маленька дитина.  

Тим часом у міліції, куди офіційно звернулася дружина Савченка, кримінальну справу станом на середу ще не порушили.

За словами правоохоронців, "переконливих доказів того, що люди загинули через чиїсь навмисні дії, не знайшли, і поки ведеться лише дослідча перевірка - уточнюються деталі, опитуються можливі свідки".

"Але час же йде, і винні можуть замести сліди, - гарячиться Злобін. - Ми консультувалися у фахівців-травматологів, і ті сказали, що від такого сильного удару в скутериста повинні бути як мінімум зламані пальці на руках або вивихнуті зап'ястя. Виходить, потрібно опитати працівників травмпунктів - може, хтось звернувся туди з такими ушкодженнями, і це полегшить розшук".

Він додав, що судмедекспертиза дійшла висновку, що "смерть Євгенія Савченка настала в результаті удару в голову, множинних переломів ребер справа, ушкодження внутрішніх органів, закритої травми грудної клітки й живота, а також крововиливу, викликаних водним транспортом".

Як відомо, щороку на Дніпрі через яхти, човни, скутери гинуть 2-3 людини.

Так, у 2008 році на Оболоні катер переїхав жінку, що плавала на воді. Після цього їй вилучили нирку. Винуватцеві дали 6 років в'язниці.

У Русановській затоці швидкісний катер убив рибалку, а інший - пасажира на гумовому човні. Винуватців так і не знайшли.

У 2009 році на Десенці катер розніс човен з літніми чоловіками. Жінка загинула, а водій катера - співробітник СБУ - дотепер на волі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ