Попов наказав зробити світло у всіх столичних дворах



Фото elektraua.livejournal.com
До кінця року усі столичні двори будуть освітлені новими ліхтарями зі светлодіодними лампочками. Горіти в нічний час будуть і всі парки, сквери й бульвари міста.

Таку вказівку "Київміськсвітлу" дала столична влада, пише "Сегодня".

"Керівництво міста дало нам завдання освітити всі двори Києва до кінця року. Днями ми на це одержали 40 мільйонів гривень. Адже в нас у місті велика проблема - це темінь у дворах. Люди одні навіть бояться заходити в під'їзди через погану видимість, а раптом хулігани нападуть", - розповів начальник КП "Київміськсвітло" Андрій Швець.

За його словами, у першу чергу замінять всі ртутні лампочки дворових ліхтарів на нові світлодіодні, які і електрики їдять втричі менше, і служать без заміни по 7 років.

Обіцяють, що в дворах лампочки горітимуть усю ніч.

"Окреме розпорядження голови КМДА - це освітити зелені зони Києва. Ми вже встановили ліхтарі в парку біля Театру імені Івана Франка, на вул. Липській, на Русанівській набережній, і зараз закінчуємо освітлювати бульвар Лесі Українки", - сказав Швець.

Він додав, що влітку у парках ліхтарі горітимуть до першої ночі, а взимку - до 23.00.

Нині ж, обурюються кияни, у місті всюди темінь.

"Ми з родиною хотіли прогулятися по вул. Набережно-Хрещатицькій, Поштовій площі, у районі річпорта, але передумали, коли побачили, що світло ніде не горить. Але ж було всього близько 23.00", - розповіла киянка Юлія Урсолова.

Не горять і обіцяні ліхтарі на оновленій Русанівській набережній. Таксисти ж кажуть, що темно у всіх спальних районах.

У "Київміськсвітлі" кажуть, що ліхтарі горять, але суворо по годинах.

"Київ перейшов на два режими освітлення - приблизно з 21.30 і до 23.00 працює основне світло, а потім включається чергове, яке горить до ранку. Усі декоративні підсвічування будинків, пам'ятників, мостів і так далі вимикаються разом з основним о 23.00", - розповів Швець.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ