У Києві подорожчало м'ясо



Фото spletnicam.ru
За тиждень на столичних ринках відчутно подорожчало м'ясо. Зокрема, свинина додала в ціні 6 гривень, пише Kievpress.

Причому експерти впевнені, що назад ціна вже не повернеться.

"Подорожчало все м'ясо, не тільки свинина. Наскільки відчутно дорожчає м'ясо подальшому - поки важко сказати, однак закупівельна ціна виросла й, як наслідок, виросла й відпускна ціна на м'ясо", - розповіла керівник аналітичного департаменту консалтингового агентства "ААА" Марія Колісник.

Так само занадто дорогими залишаються ягоди і фрукти.

"Упродовж останніх двох днів ціни стрибали в межах 10 гривень. На цінниках з'являлися написи й 40, і 50, і 60 гривень, залежно від того, яка партія товару надходила на ринок. Не тільки черешня, але й чорниця на оптовому ринку була по 40 гривень. За малину просили 47 гривень і наступного дня - уже 38. У цілому перегони цін на ринку фруктів-ягід пояснити вже неможливо", - додала Колісник.

Середні ціни на ягоди-фрукти в минулі вихідні на столичних ринках були такими: черешня - 40, вишня - 17, малина - 38, абрикос - 20, чорниця - 40, смородина - 37,5, полуниця - 40, персик - 22,5, слива - 17,5, кавун - 3,25, аґрус - 27,5 гривень за кілограм.

"Абрикоси й персики, думаю, у найближчий тиждень будуть дешевшати, - припустила Колісник. - А от ситуація з ягодами занадто складна. Дині й кавуни також будуть дешевшати й далі. Цього року досить велика кількість абрикосів, і вони в принципі не повинні бути занадто дорогими, як це було з ягодами".

Водночас овочі борщового набору уже подешевшали. Найбільш доступними за сім днів стали часник, який у середньому скинув 6 гривень у ціні й картопля, що подешевшала на 3 гривні.

У минулі вихідні на столичних ринках за буряк в середньому просили 5,5 гривні, за капусту - 3,25, картоплю й моркву - по 7, цибулю - 6,5, часник - 34, петрушку й кріп - по 2,5 гривні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ