"Київенерго" відключила 100 кіосків, які крали електрику


За останні 10 днів рейдові бригади "Київенерго" виявили та відключили 100 несанкціоновано підключених до електромереж ларьків.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Загалом в столиці щодня працює 75 інспекторів та 6 рейдових бригад "Київенерго".

У першому півріччі 2011 року фахівці компанії склали понад 260 актів про порушення, які полягають у несанкціонованому користуванні електроенергією з боку власників ларьків.

Відповідно до цих актів, збитки компанії складають 800 тисяч гривень.

"Проведення рейдів дозволяє "Киїенерго" виявляти порушників і відключати їх, але жодної гарантії, що вони самовільно не підключаться знову, немає", -  наголосила начальник Центру по роботі з юридичними особами - споживачами електроенергії СВП "Енергозбут" Київенрго" Олена Петрова.  

У такій ситуації компанія пропонує всім міським службам скоординувати свої дії щодо перевірки МАФів і проводити рейди спільно, зокрема, демонтувати кіоски-порушники.

Найчастіше незаконне підключення власники МАФів здійснюють до мереж, які належать "Київміськсвітлу", "Київпастрансу", до електрощитових житлових будинків, організацій і підприємств, а також до мереж "Київенерго".

"Така "самодіяльність" МАФів впливає на надійність електропостачання споживачів компанії, які справно платять за спожиту електроенергію", йдеться в повідомленні.

Найбільше самовільно підключених до електроенергії МАФів розташовано у центрі столиці - на Майдані Незалежності, Хрещатику, Трьохсвятительській, Контрактовій площі, а також поблизу виходів і входів до станцій метрополітену.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ