Майже половина каналізації повністю зношена


Більшість проривів труб викликані зношеністю мереж водопостачання та каналізації. На сьогодні 25% водопровідних та 45% каналізаційних мереж повністю зношено, повідомляє прес-служба "Київводоканалу".

У компанії наголосили, що більшість водопровідних мереж використовується безперервно понад 20 років. Також в експлуатації досі перебувають каналізаційні мережі, збудовані до 1917 року.

В аварійному стані перебувають і колектори збудовані у 1950 - 1980 роках із залізобетонних конструкцій без захисного покриття.

У водоканалі наголошують, що аварійні мережі потребують негайної перекладки і заміни, але планова заміна зношених мереж та колекторів майже не відбувається, оскільки усі наявні кошти йдуть на ліквідацію аварійних пошкоджень.

"За перше півріччя поточного року до "Київводоканалу" надійшло 2 тисячі 994 повідомлення про аварії на водопроводі, 40 заявок про пошкодження каналізаційних колекторів та 7 тисяч 151 заявка про їх засмічення", йдеться в повідомленні.

Прес-служдба наголошує, що усі пошкодження та засмічення оперативно ліквідували, замінивши 4,64 км труб. Зокрема, на водопровідних мережах - 4,025 км, на каналізаційних - 0,615 км.

"Київводоканал" спільно із ВАТ "Київпроект" розробили проект Програми модернізації та розвитку водопровідного та каналізаційного господарства міста до 2020 року, яким передбачено перекладку аварійних мереж.

Нині черга за Київрадою, яка має схвалити проект та виділити необхідні кошти.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ