Кияни отримали платіжки з підвищеним тарифом на газ. За те що сиділи без води



Гроші за газ здеруть, навіть якщо воду гріли електрочайником. Фото kp.by
Незважаючи на нещодавнє підняття комунальних тарифів і вчасні розрахунки мешканців, комунальники не перестають наживатися на киянах.

Улітку, коли усі мешканці змушені два тижні, а часто й цілий місяць потерпати від відсутності гарячої води, жителям столиці підняли ціну на газ, пише "Комсомольська правда".

"Днями одержала квитанцію на оплату комунальних послуг і дуже здивувалася, коли в графові за газ побачила, що до звичних 39 гривень (у нас проживають п'ять людей) треба  доплатити ще майже 17", - поскаржилася мешканка будинку №17 на вул. Теремківській Наталя.

Після десятої спроби додзвонитися, у ЖЕО №109 їй заявили,що оскільки в них два тижні не було гарячої води, то виходить, її гріли на газові й повинні платити за перевитрату. 

Додаткові гроші нараховують навіть тим, хто газом не користується. фото Комсомольської правди 

Те що у квартирі встановлений електричний бойлер на комунальників ніяк не вплинуло.

"Сказали лише, що такі правила і я повинна сплатити, інакше нарахують борг на наступний місяць і знижки на компослуги я вже не отримаю", - поскаржилася киянка. 

У Головному інформаційно-обчислювальному центрі кажуть, що "подвоєний" тариф практикується досить давно, і ставлять його, керуючись старою постановою Кабміну.

Однак те, що багато людей для нагрівання води давно користуються електрочайниками або бойлерами, нікого не цікавить.

Член комісії Київради з питань ЖКГ Олександр Клюс вихід з ситуації бачить у встановленні лічильника.

"Якщо ж ви встановили у квартирі бойлер, а за газ надсилають усе більші рахунки, потрібно звернутися у свій ЖЕК з письмовою заявою, щоб вони не нараховували додаткову плату за газ на період відключень води. Комунальники повинні перевірити наявність підігрівача й перерахувати тарифи. Якщо це не допомагає, пишіть заяву й скаргу в районне управління ЖКГ, там просто зобов'язані будуть відреагувати й вирішити вашу проблему", - пообіцяв Клюс.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ