Провайдерів змусять платити за кабелі та антени


Київрада вирішила упорядкувати діяльність суб'єктів господарювання у галузі зв'язку та інформаційних технологій при прокладання ними телекомунікаційних мереж.

За відповідне рішення на засіданні 14 липня проголосував 101 депутат.

За словами доповідача з питання заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, КП "Київжитлоспецексплуатація" буде займатися моніторингом та контролем за прокладанням  телекомунікаційних мереж.

"У результаті прийняття рішення отримані кошти будуть направлені до спецфонду для програми розвитку житлового фонду міста - на ремонти під'їздів, фасадів тощо. Також частина коштів буде перераховуватись балансоутримувачам для належного утримання будинків", - сказав він.

Чиновник додав, що сьогодні Київ має тисячі антен і кабелів, які знаходяться у місті, але  місто нічого не отримує з цього.

"Ні жителі, ні ЖЕКи (нічого не отримують), а якісь окремі там чиновники", - сказав Крамаренко.

Тому, наголосив заступник голови КМДА, заплановано провести повну інвентаризацію, отримувати кошти на утримання житлового фонду міста, а також давати дозволи та передбачати обмеження на проведення інтернет- чи кабельних мереж.

"Ми надамо повноваження одному підприємству, щоб провести інвентаризацію. Ті кабельні мережі, які не заключать договорів з цим підприємством, будуть просто відключені, бо будуть незаконними", підсумував Крамаренко.  

Він додав, що очікувана сума надходжень в результаті прийняття цього рішення становить 60-70 мільйонів гривень на рік.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ