Катери, що курсують Дніпром, небезпечні?



Фото infoflotforum.ru
Кататися на прогулянкових катерах, що курсують Дніпром у межах Києва, не зовсім безпечно.

Про це пише "Комосомольська правда".

Зокрема, купуючи роздрукований на принтері квиток, годі очікувати на страховку. Самі ж "зазивали" та продавці кажуть, що, швидше за все, ніякої страховки немає.

І дійсно, про безпеку пасажирів на катерах і теплоходах думають в останню чергу.  На причалі у живій черзі штовхаються чимало людей. Коли прибуває катер, з нього швидко випускають пасажирів, оперативно прибирають за ними сміття і відразу ж запускають нову партію. Контролер збирає корінці квитків, навіть не рахуючи пасажирів. 

За словами фахівця відділу річкового транспорту Державної річкової інспекції з безпеки судноплавства Анатолія Кота, тут відразу видно порушення правил перевезення пасажирів на водному транспорті.

"У кожного судна існує певна пасажировмісність, а тому безконтрольно вантажити на борт людей не можна - може бути перевантаження", - кажу фахівець.

На катері пасажири розміщуються, як заманеться. Це також порушення, бо більшість сідає у тіні, тим самим перевантажуючи одну сторону судна.

Крім того, катер, який забрав одночасно близько 50 пасажирів, обладнаний лише двома рятувальними колами. Немає на плавзасобі і жодної інформації про те, де шукати рятувальні жилети на випадок чого.

Однак Кот каже, що найімовірніше, катери облавні рятувальними плотами.

"Справа в тому, що на пасажирських катерах завжди є рятувальні плоти. Їх можна не помітити, але вони є. А жилети екіпаж повинен роздавати у випадку небезпеки або самі пасажири їх можуть узяти", - сказав Кот.

Де шукати жилети, невідомо, бо жодного інструктажу для пасажирів не проводять.

"Безумовно, при посадці на плавзасіб капітан зобов'язаний проводити інструктаж для пасажирів. Якщо цього не відбувається - це вже грубе порушення безпеки", - пояснив Кот. 

Часто пасажири заходять на катер взагалі без квитків. Кажуть, здали гроші і пішли на водну прогулянку.

 Як відомо, 10 липня на Волзі затонув теплохід "Булгарія", на борту якого було 208 осіб. Більше сотні людей загинуло, з них 30 дітей.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ