У Києві пройдуть Дельфійські ігри


У жовтні 2011 року у столиці пройдуть Міжнародні молодіжні Дельфійські ігри та Сьомі молодіжні Дельфійські ігри держав - країн СНД.

Відповідне рішення прийняли на сесії Київради 14 липня.

Мета ігор - це підтримати талановиту молоді, її гармонічний розвитку, сприяти творчому спілкуванню та співробітництву молоді в галузі культури, мистецтва, освіти.

Як вважають депутати, проведення ігор в Києві приятиме позитивно вплине на відродження Дельфійського руху, створить умови для розвитку і збереження національних культур, примноження культурної спадщини, встановлення діалогу між народами та надасть додаткові можливості для розвитку талановитої молоді.

Розвиток Дельфійського руху у світі підтримують ЮНЕСКО та Рада Європи.

Як відомо, Дельфійські ігри - це змагання (конкурси, фестивалі), а також виставки і презентації в різних галузях мистецтва. Витоки сучасних Дельфійських ігор простежуються від античних Пифийских ігор, що проходили в давньогрецьких Дельфах.

Минулорічні, шості, відкриті молодіжні Дельфійські ігри держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав пройшли в м. Єревані, Республіка Вірменія.

Вони були присвячені 65-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Ігри зібрали на змагання по 19 номінаціям близько 600 діячів мистецтв з 16 країн.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ