Журналіста не пускали на Київраду без довідки з "мокрою" печаткою?



Фото Тимофія Кощея
У журналіста і керівника бюро журналістських розслідувань "Свідомо" Єгора Соболєва в Київраді вимагають додаткові документи для акредитації на сесію Київради, про які  в законі про внесення змін до закону "Про інформацію" не йдеться.

Про це пише "Телекритика".

Зокрема, п. 2 ст. 26 визначає, що "Акредитація журналіста, працівника засобу масової інформації здійснюється безоплатно на підставі його заяви або подання засобу масової інформації. У заяві, поданій журналістом зазначаються його прізвище, ім'я та по батькові, адреса, номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти (за наявності). До заяви додаються копії документів, що посвідчують особу та засвідчують її професійну належність.

У поданні засобу масової інформації зазначаються його повне найменування, дата і номер реєстрації, адреса, адреса електронної пошти (за наявності), номер засобу зв'язку, прізвище, ім'я та по батькові журналіста щодо якого вноситься подання. До подання додаються копії документів, що посвідчують особу. В акредитації не може бути відмовлено в разі подання усіх документів, передбачених цією частиною".

У Соболєва, окрім зазначеної заяви та копії документів, посвідчують особу та засвідчують її професійну належність, вимагають довідку з місця роботи і обов'язково з "мокрою" печаткою.

У телефонній розмові, особа, яка проводила акредитацію попередила, що Єгора все одно не акредитують, тому що акредитація закінчиться 12 липня, а його документи будуть розглядатися тільки 13 липня.

Як повідомила у коментарі "Украйнській правді. Київ" прес-секретар секретаря Київради Юлія Чудновець, ця інформація не відповідає дійсності.

"Всі журналісти до нас потрапляють. Ви ж самі це знаєте, бо завжди приходите. Що стосується Соболєва, ми лише попросили, щоб прислав статті, щоб підтвердити, що він дійсно пише на "Свідомо". Цього вимагає рішення Київради від 1998 року. Але він нічого не надіслав. Більше того, почав мені хамити, погрожувати судом", - сказала Чудновець.

Вона додала, що є рішення Київради від 1998 року, підписане тодішнім мером Олександром Омельченком, на яке посилаються при акредитації.

"Сьогодні Соболєв у Київраду не пройшов. Але його заявку розглядають, і на наступне пленарне засідання він спокійно потрапить. Ніхто йому в акредитації не відповляв, просто поросили документи, яких він не надав", - наголосила Чудновець.

Вона також повідомила, що жодних листів від Соболєва на електронну адресу не надходило, як не було і листа поштою.

Тим часом Соболєв вважає, що вимоги працівників Київради щодо акредитації журналістів є порушенням закону.

"Це порушення і здорового глузду, і закону. Здоровий глузд говорить, що якщо я журналіст, в чому у них, як вони кажуть, сумнівів немає, то я маю туди потрапити. Я справді цікавлюсь важливим завтрашнім засіданням Київради, де  знову будуть розподіляти землю. Крім того, засідання місцевих органів влади мають бути відкритими для всіх громадян не лише для журналістів", - сказав він.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ