Євлаха взяли під варту, бо міг втекти закордон



Фото з сайту Олеся Довгого
Служба безпеки просила суд взяти екстрадованого депутата Київради Олексія Євлаха під варту, оскільки побоювалася до він може втекти закордон.

Про це пише "Дело", якому стали відомі подробиці судового засідання 20 червня, де вирішувалося питання про обрання запобіжного заходу Євлаху.

"Враховуючи фінансові можливості Євлаха, останній може безперешкодно покинути межі України, у такий спосіб надалі зможе ухилятися від слідства й перешкоджати встановленню істини в справі", - висловив переконання слідчий СБУ. 

У свою чергу, захисники екс-чиновника заперечували проти внесеної ухвали, посилаючись на те, що екс-голова комісії "позитивно характеризується, має численні нагороди, слідству ніяк не перешкоджав і перешкоджати не буде".

Також адвокати запевняли, що підзахисний "не вчиняв дій, у яких він обвинувачується, тому що ніякої шкоди діями не заподіяв". 

На цьому ж наголосив і сам Євлах. Він додав, що в Німеччину їздив лікуватися і надав суду документи, які свідчать про наявність у нього численних хвороб.

Однак суд виявився непохитним, і видав санкцію на взяття його під варту. 

Як відомо, Олексій Євлах виїхав за кордон минулого літа. Тоді ж ним зацікавилося СБУ в рамках кримінальної справи про порушення в діяльності Київради.

Його обвинувачують у службовому підробленні - внесенні в офіційні документи свідомо неправдивих відомість, що завдало збитки державі у розмірі 10 мільйонів гривень.

Олексій Євлах - депутат Київради, член фракції Блок Леоніда Черновецького. З 2006 року очолює постійну комісію з питань земельних відносин (з 2008 року - постійна комісія з питань земельних відносин, містобудування й архітектури). Із січня 2007 року - перший заступник голови Печерської райдержадміністрації.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ