Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4e1e7bba7dccb/
Українська правда
Київ

Кожна п'ята маршрутка в Києві несправна, - Прокуратура

14.07.2011  10:00


Фото Сегодня

У столиці кожне п`яте маршрутне таксі працює з технічними несправностями.

Про це заявив на міжвідомчій нараді з питань дотримання законодавства безпеки руху на транспорті заступник прокурора Києва Вадим Горан, повідомляє УНІАН.

"Кожен п`ятий мікроавтобус технічно несправний. Вдумайтеся лишень! Наше завдання - забезпечити безпеку наших громадян, тому треба найжорсткішим способом впливати на цю ситуацію. Такі перевізники нам на дорогах не потрібні. їх треба позбавляти ліцензій", - переконаний Горан.

За його словами, прокуратура Києва організувала і провела перевірку безпеки руху на транспорті. За півроку зафіксовано 19 ДТП з участю маршрутних таксі і автобусів, унаслідок яких двоє людей загинули і 26 одержали тілесні ушкодження.

Перевіркою встановлено, що "перевізники нехтують безпекою громадян", зазначив Горан.

"Сідаючи в маршрутку, людина не знає, доїде він чи не доїде", - сказав він, додавши, що несправних маршруток у столиці - понад 2,5 тисячі.

Горан наголосив, що на адресу голови КМДА і територіального управління Державтотрансінспекції прокуратура внесла 32 подання на усунення порушень.

Заступник прокурора також підкреслив, що посадовці Києва не належним чином виконують свої обов`язки, а також не діє Головне управління транспорту КМДА, адже близько 100 автоперевізників працювали взагалі без ліцензій.

Також, за словами Горана, значні порушення виявлені на залізничному і водному транспорті.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.