Депутати вирішили перерахувати вік Києва


Комісія Київради з питань культури та туризму звернулась до Київської адміністрації та Інституту археології з пропозицією провести роботи зі встановлення дійсного віку міста Києва.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії, повідомив її голова Олександр Бригинець.

"Багато історичних дат, на жаль, носять "совковий" відтінок. Це стосується і дати засування Києва, саме тому профільний інститут повинен провести відповідні археологічні роботи, а КМДА має виділити кошти на проведення цих робіт", - переконаний депутат..

Підсумки вже проведених археологічних досліджень та результати майбутніх розкопок на Старокиївській горі можуть розкрити справжню дату першого поселення Києва і його заснування.

"Дуже хотілося б, щоб наступного року напередодні Євро-2012 кияни святкували не 1530-ліття Києва, як передбачено "радянським літочисленням", а може 3000-ліття чи навіть 7000-ліття", - висловив сподівання Бригинець.

Як відомо, у 2005 році Київрада прийняла рішення "Про організаційні заходи по проведенню науково-історичних досліджень щодо визначення дійсної дати заснування Києва", однак це рішення досі не виконувалося.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ