У центрі Києва 50 будинків дві години сиділи без світла. Оновлена


12 липня о 15.15 внаслідок пошкодження електромережі 10 кВ було припинено електропостачання близько 50 будинків у центрі Києва (частково вулиці Богдана Хмельницького, Пирогова, Коцюбинського, бульвар Тарас Шевченка).

Водночас, за даними "Київенерго", аварія сталася о 15.40.

"Аварійна бригада оперативно локалізувала місце пошкодження електромережі і переключила споживачів на резервну схему електропостачання. Таким чином, електропостачання всіх будинків було відновлено о 17.45", - про це "Українській правді. Київ" повідомили у прес-службі "Київенерго". 

Причини пошкодження з’ясовуються. 

Водночас у "Київенерго" наголосили, що цього року вперше за останні роки інвестують значні кошти в будівництво підстанцій та реконструкцію електромереж. 

На ці заходи передбачено 647,2 мільйона гривень, у той час як у 2010 році за цим напрямом було інвестовано 159 мільйонів гривень.  

Найбільш масштабні проекти пов’язані з будівництвом підстанцій (в березні цього року   розпочато будівництво ПС "Московська") та реконструкцією кабельних ліній 110 та 10 кВ, зокрема у центральній частині міста, де мережі були прокладені ще у 40-50-ті роки минулого століття.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ