Підпал будівництва на метро "Театральна": місцеві мешканці бояться за життя



На скандальному будівництві вогнем пошкодило шматок полотна. Палії кажуть - це лише початок. Фото надане Наталією Мусієнко
В Києві підпалили будівництва біля метро "Театральна".

Як повідомляє "Комсомольська правда", у столиці в ніч на 8 липня підпалили будівельну сітку з нанесеним на неї малюнком фасаду на будмайданчику біля метро "Театральна".

Відео цього інциденту палії виклали в інтернет: у ролику видно, як молодик, одягнений у каску й жилет з люмінесцентною смугою, стріляв з ракетниці. Зі "знаряддя" кожні 5-10 секунд вилітала кольорова ракета салюту. У результаті на будівництві почалася пожежа.

"Будинок горів недовго - за 20-30 хвилин усе згасло, - повідомила місцева жителька, яка побачила загоряння зі свого вікна. - Нам тепер страшно жити тут. Добре, що цього разу все обійшлося адже вогонь міг перекинутися на сусідні житлові будинки".

Робітників на будівництві в момент "обстрілу" не було, так що ніхто не постраждав.

Водночас у прес-службі міського управління МНС повідомили, що у диспетчерську виклик на цю адресу не надходив.

Судячи з повідомлення, яке залишили в описі до відео палії, зупинятися на досягнутому вони не збираються.

Разом з тим настільки радикальні методи протесту загрожують безпеці киян: палаюча ракета запросто могла стати причиною великої пожежі або покалічити когось із перехожих.

У свою чергу в Київській адміністрації про підпал довідалися від журналістів: "Я про це нічого не чув, але можу сказати, що розумію людей, які це зробили", - заявив заступник голови КМДА Михайло Кучук.

На найближчій сесії Київради депутати збираються розглянути питання про демонтаж скандального будівництва біля метро "Театральна".

Тимчасова комісія з перевірки законності будівництва вимагає не тільки знести новобудову, але й відновити сквер, який раніше прикрашав перехрестя біля Театру імені Лесі Українки.

Як відомо, скандал навколо будівництва торгово-офісного центру біля столичної станції метро "Театральна" триває вже п'ять років. Жителі району й активісти міста всіляко намагаються звернути увагу влади на забудову на вулиці Богдана Хмельницького, 7. Бізнес-центр будує партнер Дмитра Фірташа.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ