"Київводоканал" з'ясує, хто незаконно зливає фекалії у каналізацію


"Київводоканал" спільно з ініціативною групою київських діггерів займеться виявленням та усуненням незаконних врізок до міських зливостоків.

Про це заявив заступник гендиректора водоканалу Андрій Білик.

У "Київводоканалі" наголосили, що незаконні врізки до каналізації наносять значну шкоду екологічному стану джерел водопостачання Києва, тому треба запровадити жорсткий контроль за станом зливостоків.

"Через незаконні врізки у зливостоки безпосередньо до річок, без будь-якої попередньої очистки, часто потрапляють концентровані шкідливі стоки, які знищують усе живе у водоймі та значно погіршують стан джерел водопостачання. Засмічення мереж дощової каналізації становить загрозу благоустрою міста через затоплення території під час опадів", - наголосили у водоканалі.

За словами керівництва водоканалу незаконне врізання до дощової каналізації зумовлене небажанням платити за користування централізованою каналізацією та багаторазове перевищення допустимих концентрацій небезпечних речовин у стоках. 

"Ситуація, за якої мережі зливостоків на постійній основі використовуються підприємствами та власниками житлових будинків для відведення технічної та фекальної каналізації, є просто катастрофічною", - йдеться в повідомленні.

Українська прада. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ