Майно та рахунки газет Київради арештували


Державна виконавча служба заарештувала майно та рахунки муніципальних газет Київради "Вечірній Київ" та "Українська столиця".

Про це заявила адвокат Анастасія Москаленко, пише "ЛігаБізнесІнформ".

За її словами, арешт виконано в рамках рішень Шевченківського райсуду за позовами журналістів Дмитра Дубенського і Тамари Давиденко до вказаних газет про стягнення заборгованості на загальну суму близько 150 тисяч гривень.

"На виконання рішення Шевченківського суду державний виконавець прийняв постанови про арешт майна і рахунків "Вечірнього Києва" і "Української столиці", зокрема, були арештовані всі автомобілі цих муніципальних ЗМІ", - розповіла Москаленко.

Юрист нагадала, що відповідно до даних, оприлюднених на офіційному сайті КМДА, в.о. головного редактора газети "Вечірній Київ" є Роман Костриця, а в.о. головного редактора газети "Українська столиця" є Петро Щербина.

Водночас сам Щербина пізніше заявив, що більше не є в.о головного редактора газети.

"З січня 2011 року я не є ані в.о., ані головним редактором газети "Українська столиця". Відповідно дана інформація щодо мене є недійсною, а дані на сайті газети - застарілі", - сказав Щербина.

Раніше в.о. редактора газети "Хрещатик" Денис Жарких заявляв про спробу встановити системну цензуру та готує акт непокори.

Згодом редакція муніципальної газети назвала провокацією з боку Жарких заяву про цензуру.

Як відомо, до комунальних ЗМІ міста належать газети "Хрещатик", "Вечірній Київ", "Українська столиця", а також телеканал "Київ" і радіо "Київ".
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ