Попов обіцяє три станції метро на Троєщину вже у 2012 році



Фото Української правди. Київ

Столична влада вирішила спершу розвивати гілку метрополітену у напрямку Троєщини, а вже тоді братися за відкриття збудованої станції "Львівська брама".

Про це  в інтерв'ю радіо "Свобода" сказав голова КМДА Олександр Попов.

"Це проект ("Львівська брама") дуже важливий і цікавий. Нам довелося вибирати, тому що будівництво цього об'єкту - це приблизно два роки. Там дуже складні ґрунти і технологія будівництва складна. Це буде коштувати 150 мільйонів гривень. Тому ми вирішили, що треба забезпечити все-таки подальший розвиток метрополітену в сторону Троєщини. В цьому році буде відкрита одна станція, в наступному плануємо ще дві", - сказав чиновник.

"Я просто хотів би нагадати і сказати, що в нас сьогодні одна станція - це приблизно 700 мільйон гривень. Тобто дуже кошторисно. Враховуючи в цілому стан справ в країні і в Києві, то безумовно ми змушені вибирати. І наступний напрямок, який для нас дуже важливий, - це безумовно метро на Троєщину", - сказав Попов.

Він нагадав, що наразі триває будівництво Подільського моста, який дасть можливість займатися розвитком метро у напрямку Троєщини.  

"Але це не означає, що "Львівська брама" буде відкладена на 10 років. Я думаю, що її перспектива, початок будівництва - це, мабуть, 2013 рік", - сказав Попов, додавши, що закінчення цієї станції можна очікувати у 2014-15 роках.

Також, за словами чиновника, місто планує відкрити одну станцію метро у напрямку Теремків цього року та ще дві у наступному.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ