Прокурор Києва розказав про найбільші порушення міліціонерів


Серед найпоширеніших порушень з боку столичної міліції - неякісні дослідчі перевірки за заявами громадян про злочини.

Про це в інтерв'ю "Фокусу" заявив  прокурор Києва Анатолій Мельник.

"Працівники міліції або в силу своєї недосвідченості, або з корисливих мотивів допускають серйозні порушення кримінально-процесуального законодавства: не опитують як слід заявників, свідків подій, не долучають до матеріалів перевірки результати експертиз, не встановлюють реальну суму збитків. У результаті, незаконно відмовляють у порушенні кримінальної справи там, де є склад злочину", - сказав прокурор.

За його словами, тільки з початку 2011 року органи прокуратури скасували 542 "відмовних" постанови міліції. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 437 міліціонерів. У травні цього року до суду пішло справу проти колишнього заступника начальника Бориспільського райвідділу міліції та двох його підлеглих, які збували наркотики.

З 64 кримінальних справ по корупції щодо 82 посадовці осіб, які направлено до суду за перше півріччя 2011 року, - 28 міліціонерів.

Також серед підсудних 17 податківців, 5 працівників облдержадміністрацій, 4 співробітники Державної виконавчої служби, 4 працівники райадміністрацій, 3 співробітники МНС, 3 співробітники Держпенітенціарной служби, 2 службовців центральних органів влади, 2 митника, один співробітник СБУ, один адвокат та інші.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ