Вісім справ проти київських чиновників уже в суді: двом дали 4 і 5 років умовно


З кінця 2010 року і станом на початок липня проти чиновників Київської міської державної адміністрації направлено до суду 8 справ.

Про це в інтерв'ю "Фокус" прокурор Києва Анатолій Мельник.

"Можу озвучити хід справ про великі керівників. Ще 30 січня минулого року до Печерського суду було направлено кримінальну справу проти начальника Головного управління з фізичної культури і спорту КМДА (за даними Фокусa, це Петро Буркацький)", - сказав Мельник.

Прокурор додав, що екс-чиновник звинувачується у підписанні фальшивих актів про нібито виконані роботи з реконструкції спорткомплексу в парку "Партизанська слава" на суму більше 1 мільйона гривень.

"У березні 2010-го суд засудив його до чотирьох років в'язниці умовно. Зараз Апеляційний суд направив справу на новий розгляд", - сказав Мельник.

"6 січня 2011 до Святошинського суду направлено справу проти начальника Головного управління транспорту КМДА (Олексій Бархатов), який вимагав 100 тисяч гривень від директора автопідприємства "А-400" за продовження ліцензії на перевезення пасажирів. Заарештовано майно підсудного на суму 70 тисяч гривень. Справа досі розглядається в суді, підсудний - під підпискою", - сказав прокурор.

Також, за його словами, набув чинності вирок, винесений головному спеціалісту відділу земельних ресурсів столичної мерії на прізвище Леонов, який отримав у травні 2010-го від приватної особи $ 45 тисяч за сприяння у виділенні ділянки у Києві.

"Він засуджений на 5 років умовно", - додав прокурор.

Він розповів, що зараз слідчі прокуратури займаються декількома справами проти чиновників КМДА та Київради.

"Серед них я б виділив справу проти колишнього начальника Головного управління капітального будівництва мерії (за даними Фокусa, це Віктор Черній). Він завищив вартість виготовлення проектної документації на будівництво мулоспалювального заводу на 5,6 мільйона гривень. Чиновник - під підпискою і зараз оскаржує в суді постанову про порушення проти нього справи", - підсумував прокурор.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ