Суддю Шевченківського райсуду підозрюють у корупції


Суддю Шевченківського райсуду Києва Дмитра Кравця представники громадськості, які протестують проти незаконної забудови Олександрівської лікарні, підозрюють у корупції.

Засідання суду, яке відбулося 7 липня, закінчилося грандіозним скандалом, повідомили у прес-службі Лікаря Ольги Богомолець.

Захисники Олександрівської лікарні і парку Богомольця просили суд скасувати незаконне рішення Київради від 2003 року, згідно з яким ділянку землі в історичному центрі столиці виділявся компанії "Житлобуд" під будівництво хмарочоса з підземним паркінгом.

Незаконним дане рішення назвала свого часу і прокуратура, направивши свій протест київським засідателям і вказавши, що при прийнятті рішення були порушені 5 законів України.

"Тим не менш, компанія "Житлобуд", власником якої є впливовий бізнесмен і народний депутат Іван Куровський, вирубала вікові дерева на схилі парку Богомольця і ​​почала готувати котлован під будівництво. Під загрозою руйнування опинилися довколишні будинки, корпуси лікарні, парк Богомольця та сама могила видатного академіка, яка знаходиться там же. Багаторічні протести і фізичний опір киян дозволили не допустити будівництво, але не змогли вирішити проблему юридично", йдеться в повідомленні.

Суди, які тривали з 2008 року, виносили рішення то на користь однієї, то іншої сторони. А забудовник, за словами захисників лікарні, тягнув час, періодично письмово відмовляючись від ділянки і забираючи відмову назад.

"Засідання 7 липня стало унікальним в тривалій судовій епопеї. Суддя Дмитро Кравець, який отримав справу в спадок від покійного судді Сергія Зубкова, убитого відразу після прийняття ним рішення на користь громадськості, перервав нормальний хід судового процесу і без будь-яких підстав прийняв рішення відмовитися від подальшого розгляду позову. Своє рішення він мотивував тим, що в 2008 році позови проти незаконного будівництва були подані і розглянуті судами з порушенням строків давності, оскільки з моменту рішення Київради 2003 року і до подачі першого позову в 2008 році пройшло без малого 5 років", йдеться в повідомленні.

"Той факт, що попередні суди неодноразово вивчали питання, служителя Феміди жодним чином не збентежив, що дало привід представникам громадськості запідозрити його в корупції. Суддя з легкістю перекреслив всю роботу своїх попередників за три роки і просто умив руки", заявили захисники парку.

За словами одного з головних борців проти незаконної забудови Вадима Березовського, представники забудовника і суд продемонстрували, що їм абсолютно байдужі інтереси та думка  киян.

Тепер представники громадськості готують апеляцію. Допускати забудовника в на територію лікарні і в парк Богомольця вони не мають наміру.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ